Rechten en Plichten

Groeii wil iedereen die begeleiding nodig heeft bieden wat hij/zij nodig heeft. Om dat te kunnen doen, is het goed om te weten wat je rechten en plichten zijn. Hieronder beschrijven we kort wat je van ons kan verwachten en wat wij van jou verwachten. Voor uitgebreide informatie verwijzen we je naar de algemene voorwaarden en het privacy protocol.

Wat kun je van Groeii verwachten?

Groeiit biedt passende begeleiding, maar jij bepaalt de doelen waaraan gewerkt gaat worden. We gaan in overleg met jou, eventueel je ouders (wanneer er sprake is van gezag) en andere betrokken zorgaanbieders om tot de juiste begeleiding te komen. Er wordt een persoonlijk begeleidingsplan opgesteld, met daarin doelen die voor jou haalbaar zijn. Als jouw begeleidingsplan gemaakt is, onderteken je dit plan. Als je jonger dan 12 jaar bent, ondertekenen je ouders het begeleidingsplan. Ben je tussen de 12 en 16 jaar dan ondertekenen jullie samen het begeleidingsplan en als je 16 jaar of ouder bent, mag je zelf het behandelplan ondertekenen.

Wij bewaren jouw gegevens, vertrouwelijk

Groeii gaat vertrouwelijk om met alles wat je ons vertelt of met ons deelt. Alle medewerkers van Groeii hebben een beroepsgeheim en mogen alleen informatie over jou aan anderen geven, als jij daarvoor toestemming hebt gegeven. In sommige gevallen kan onze geheimhoudingsplicht verbroken worden. Als je jonger dan 16 jaar bent, dan worden (ook) ouders (als zij het gezag hebben over hun kind) op de hoogte gehouden van de begeleiding. Als je 16 jaar of ouder bent, dan mogen anderen (dus andere zorgaanbieders of jouw ouders) alleen over je begeleiding weten als jij daarvoor toestemming hebt gegeven.

Heb je vragen over de bescherming van je gegevens? Dan kan je deze stellen aan Jantien de Jong. Zij is bereikbaar via mailadres Jantien@groeii.nl

En wat verwachten we van jou?

Inzet: Wanneer je tekent voor je begeleidingsplan, geef je hiermee aan dat jij je inzet voor de begeleiding, die je krijgt vanuit Groeii. Het zijn jouw doelen die je wilt behalen en wij helpen je hierbij. Zonder jouw inzet is dat niet mogelijk.

Een afspraak zeg je op tijd af: Ben je verhinderd voor een afspraak? Dan horen we dat graag direct.  Zeg je een afspraak niet 24 uur van tevoren af, dan brengen wij hier de kosten voor in rekening.